Названі продукти, які руйнують підшлункову залозу

Деякі продукти більше за інших чинять негативний вплив на підшлункову залозу. Зухра Павлова, ендокринолог в своєму Telegram-каналі розповіла, яка їжа є найбільш шкідливою для цього важливого органу.

Експерт пояснила, що при вживанні великої кількості солодких і калорійних продуктів розвивається надмірне накопичення жирової тканини. У ній обов’язково з’являється системне запалення з оксидативного стресу, що призводить до інсулінорезистентності і загибелі клітин підшлункової залози (і не тільки), відповідальних за вироблення інсуліну.

Щоб уникнути збоїв і налагодити коректну роботу організму, ендокринолог порекомендувала приймати їжу кожного дня в один і той же час. Крім того, прийоми їжі повинен розділяти проміжок в 3-5 годин. Якщо голодування займає більш тривалий час, відбувається активація біохімічно активної речовини – ліпопротеінліпази (ЛПЛ). Це з’єднання займається постійним відстеженням рівня поживних речовин, і коли ті систематично і протягом тривалого терміну не надходять в організм, воно збільшує активність в жирових тканинах. Так і формуються жирові запаси, пояснила експерт.

Поділись


Новини партнерів