Вчені виявили небезпеку приготування їжі на дровах

Вчені з Китаю та Оксфордського університету провели масштабне дослідження і з’ясували, що приготування їжі на дровах або вугіллі провокує розвиток серйозного захворювання очей. Фахівці вивчили записи медичного страхування в Китаї і виявили, що багато людей були госпіталізовані з захворюванням очей практично відразу після того, як вони приготували їжу на багатті.

Вчені підкреслили, що такі порушення можуть виникнути через використання твердого палива. Найчастіше хвороби очей дослідники фіксували серед літніх жінок, курців і жителів сільської місцевості. Нагадаємо, раніше група інших вчених розповіла про спеціальний раціон харчування, який зміцнює здоров’я очей.

Вони заявили, що найкориснішими продуктами для зору є горіхи, а також практично всі види морської риби. Медики рекомендують хоча б пару разів на тиждень вживати оселедець, сардини, скумбрію або лосося. Регулярне вживання цієї риби допомагає позбутися від симптому сухого ока. Крім того, в морській рибі містяться речовини, які стануть кращою профілактикою дистрофії сітківки ока і катаракти. Справа в тому, що морська риба містить жирні кислоти омега-3.

Поділись


Новини партнерів