Експерти назвали алкогольні напої, які провокують появу жирової хвороби печінки

Головною причиною жирової хвороби печінки є спосіб життя. Зловживання алкоголем з великою часткою імовірності призведе до такого невтішного наслідку. Існують деякі алкогольні напої, які більше інших збільшують ймовірність появи цього захворювання.

Надмірне вживання алкоголю загрожує появою хронічних проблем зі здоров’ям: захворюваннями серця і судин, ожирінням, виразкою і хворобами шлунково-кишкового тракту, ушкодженнями печінки, наприклад, алкогольною жировою хворобою печінки. Хуссейн Абдех, клінічний директор і фармацевт Medicine Direct поділився з виданням Express інформацією про те, вживання яких напоїв може спровокувати це захворювання. Експерт зауважив, що люди з печінковим ожирінням часто спочатку не мають ніякої симптоматики, до тих пір, поки не настає запущена стадія.

Тривале захоплення великою кількістю алкоголю провокує кумулятивну токсичність, що приводить до пошкоджень клітин печінки, запалення і зниження природного захисту організму.

Пиво

Багато людей вірять, що пиво – найбільш нешкідливий напій, так як воно містить меншу кількість алкоголю. Це не правда. Пиво – досить калорійне, до того ж люди рідко зупиняються після однієї порції, і випивають, в середньому, дві або більше. Відповідно, і число калорій, що надійшли в організм, виявляється чималим, підкреслив фахівець. Він зазначив, що краще віддати перевагу більш легкому пиву, щоб зменшити калорійність, однак це не повинно стати приводом для збільшення дози.

Піна Колада

Експерт заявив, що цей популярний коктейль є найгіршим напоєм для здоров’я тіла. Її склад просто зашкалює за кількістю калорій і перевершує навіть ситний гамбургер. А додавання ананасового соку ще більше підвищує вміст цукру.

Лонг-Айленд

У цьому алкогольному коктейлі занадто великий вміст алкоголю: джин, горілка, текіла, ром, лікер. Насиченість такими інгредієнтами може позначитися на діяльності багатьох систем організму. Крім того, цей напій також багатий цукром. Одна порція Лонг-Айленда містить близько 700 ккал, зауважив фармацевт.

Поділись


Новини партнерів