Симптоми атеросклерозу: головні ознаки поганого стану артерій

Від атеросклерозу дуже часто страждають близько 2,6 мільйона чоловік у Великобританії. Згодом цей стан може призвести до стенокардії, серцевого нападу, інсульту і захворювання периферійних артерій. Більшість людей, які страждають на це захворювання, не знають, що у них воно є, і спочатку можуть не відчувати жодних симптомів.

Атеросклероз – це звуження артерій, викликане накопиченням бляшок. Хвороба виникає, коли кровоносні судини, які переносять кисень і поживні речовини від серця до решти тіла, стають товстими і жорсткими. Здорові артерії гнучкі і еластичні, але з часом їх стінки можуть затвердіти.

Стан атеросклерозу – це накопичення жирів, холестерину та інших речовин в стінках артерій і на них.

Бляшки можуть призвести до звуження артерій, через що кров не зможе пройти. Захворювання може призвести до нестачі крові і кисню в різних тканинах вашого тіла або до відриву шматочків нальоту і утворення тромбу.

Крім того, атеросклероз часто зустрічається у людей з сімейним анамнезом серцевих або серцево-судинних захворювань. Якщо не лікувати атеросклероз, він може призвести до серцевого нападу, інсульту або серцевої недостатності.

Які загальні ознаки атеросклерозу?

Цьому стану в значній мірі можна запобігти за допомогою здорового способу життя і лікування, які можуть допомогти знизити ризик виникнення серйозних проблем.

Залежно від артерій атеросклероз буває таким:

  • Сонні артерії: слабкість, утруднене дихання, головний біль, оніміння обличчя і параліч.
  • Ішемічна хвороба серця: біль у грудях, блювота, сильне занепокоєння, кашель і непритомність.
  • Нирки: втрата апетиту, труднощі з концентрацією уваги і набряк рук і ніг.
  • Периферичні: оніміння та біль у кінцівках; у важких випадках – відмирання тканин і гангрена.
Поділись


Новини партнерів