Літній сезон багатий різними фруктами і ягодами, але які з них найбільш корисні для збереження активності і здоров’я в спекотну пору? Віккі Петерсен, клінічний дієтолог з США, поділилася найкращими варіантами, передає видання Digital Journal.
Найбільш корисними ягодами виявилися чорниця, малина і ожина. Вони багаті антиоксидантами, сприяють захисту клітин організму від різних пошкоджень і допомагають підтримувати в нормі показники інсуліну і цукру.
Позитивний ефект на рівень цукру в крові мають і яблука. Крім того, вони суттєво покращують кишкову мікрофлору. Однак дієтолог рекомендує ставитися до вибору яблук дуже уважно, нерідко вони насичують пестицидами.
Здоровому травленню також сприяють банани. У них багато пребіотиків і клітковини; зеленіші банани містять більшу кількість крохмалю і приносять велику користь кишечнику.
Наступний корисний фрукт – авокадо. Він насичений клітковиною і Омега-3 жирними кислотами, саме вони роблять його ситним і сприяють зменшенню ваги. Антиоксиданти авокадо допомагають підтримувати серцеві функції.
Фахівець радить включати в раціон і апельсини, в яких, крім вітаміну C, містяться вітаміни групи B і калій. Синтез таких елементів зменшує запальні процеси, стабілізує артеріальний тиск і має позитивний вплив на цукор в крові. Петерсен зазначила, що краще їсти плоди, а не робити з них свіжовичавлений сік: при переході в рідкий стан апельсин втрачає багато корисних властивостей.
Ягоди і фрукти переважно вживати 2-3 рази протягом дня, щоб максимально розкрити їх користь, пояснила дієтолог.