Дієтолог розповіла про найбільш небезпечні продукти на сніданок

Відомий дієтолог Марина Макіша заявила, що багато людей перебувають в зоні ризику по цукровому діабету, і деякі з них ризикують захворіти, якщо будуть неправильно снідати. Марина Макіша зазначила, що для зменшення ризику розвитку цього захворювання необхідно скоригувати свій раціон, а саме зменшити кількість простих вуглеводів.

За її словами, головною причиною, через яку розвивається діабет, є присутність в раціоні продуктів зі шкідливими вуглеводами. «Це всі види білої пшеничної муки, всі продукти, які містять доданий цукор, всі види напівфабрикатів швидкого приготування, каші швидкого приготування, пластівці і мюслі», – пояснила дієтолог. Крім того, вона вказує на те, що цукровий діабет другого типу найчастіше розвивається у людей старше 40 років, і в групі ризику знаходяться пацієнти з надмірною масою тіла.

Сам по собі набір ваги вже свідчить про те, що пацієнт схильний до цього захворювання. Якщо після 40 років він починає швидко набирати масу тіла, йому необхідно терміново переглянути раціон. Крім того, що доведеться відмовитися від вуглеводів, пацієнтам також потрібно збільшити фізичну активність. По суті, діабет може захворіти кожна людина, яка набирає вагу і не стежить за тим, що вживає в їжу.

Поділись


Новини партнерів