Рак щитовидної залози: симптоми, які не можна ігнорувати

Рак щитоподібної залози – це рідкісний тип раку, що вражає щитоподібну залозу. Це починається, коли аномальні клітини щитоподібної залози починають неконтрольовано ділитися і рости. Щитоподібна залоза виробляє гормони, які допомагають регулювати обмін речовин, частоту серцевих скорочень, кров’яний тиск і температуру тіла.

Дуглас Росс, співдиректор Thyroid Associated Массачусетської лікарні загального профілю, сказав:

«Багато пухлин щитоподібної залози сьогодні з’являються несподівано, коли пацієнтів перевіряють на предмет іншої проблеми. Пухлина може бути виявлена ​​під час візуалізації, такої як КТ грудної клітки або шиї або МРТ шиї».

Виживання окремого пацієнта залежить від того, який у нього вид раку. Ось деякі з найбільш поширених ознак раку щитоподібної залози.

Шишки і припухлість на шиї

Це найбільш частий симптом раку щитоподібної залози. Згідно з дослідженнями, до половини всіх людей старше 60 років мають будь-який тип вузлів щитоподібної залози, і лише невеликий відсоток виявляється раковими пухлинами.

Труднощі ковтання

Пухлини, розташовані в задній частині стравоходу, можуть ускладнити ковтання. Пацієнти описують відчуття стиснення, що ускладнює ковтання твердої їжі, хліба і м’яса.

Збільшена щитоподібна залоза, яка не є раком, називається зобом. Ця припухлість проявляється у вигляді шишки в передній частині шиї, яка іноді піднімається і опускається при ковтанні.

Захриплість, яка довго не зникає

Нерви, що керують голосовими зв’язками, проходять вздовж трахеї біля щитоподібної залози. Якщо рак поширюється на голосові зв’язки, це може вплинути на якість голосу.

Джонатан Рассел, директор Багатопрофільного центру по лікуванню пухлин щитоподібної залози в Johns Hopkins Medicine, сказав:

«Випадкові тимчасові зміни голосу зазвичай не викликають занепокоєння. Але різка зміна вашого голосу, коли ви не хворі, – це симптом, який свідчить про те, що вам слід негайно звернутися до лікаря».

Поділись


Новини партнерів