Експерти перерахували найнебезпечніші продукти для печінки

Печінка – життєво важлива залоза, яка бере участь у безлічі важливих функцій в організмі. Причини хвороб цього органу не тільки в генетиці або випадковості, але й в неправильному харчуванні. Для того, щоб підтримувати свою печінку здоровою, за рекомендаціями фахівців потрібно переглянути свій раціон харчування.

Солодощі

Якщо ви щодня споживаєте десерти, то з часом можливе погіршення стану печінки. Спеціаліст Андреа Грейндж заявляє, що потрібно остерігатися продуктів і напоїв, що містять велику кількість цукру.

Жирна їжа

Через високий вміст жирів в низьковуглеводних дієтах можливе нанесення шкоди печінці. Це може привести до високого ризику виникнення неалкогольної жирової хвороби.

Рослинна олія

Хоч вона і вважається корисною для здоров’я, але якщо її вживати регулярно, можливо, це стане фактором погіршення здоров’я печінки. Рафінована олія може призвести до хронічного запалення через високий вміст омега-6 жирних кислот.

Алкоголь

При вживанні спиртних напоїв можливе виникнення серйозних захворювань. Алкоголь сприяє запаленню печінки і утворенню на ній рубців. Надалі це може привести до цирозу, а в кінці і до печінкової недостатності.

Поділись


Новини партнерів