Експерти назвали продукти, які негативно впливають на функцію щитовидної залози

Інші ознаки недостатньої активності щитовидної залози включають чутливість до холоду, запори, м’язові судоми. Чи може ваша дієта погіршити стан? Згідно даних Medical News Today, деякі поживні речовини можуть вплинути на здоров’я щитовидної залози.

Симптоми недостатньої активності щитовидної залози можуть полегшитися, якщо пацієнти будуть їсти менше продуктів, що містять гойтрогени.

До корисних продуктів, що містять гойтрогени, відносяться:

  • Брюссельська капуста
  • Броколі
  • Цвітна капуста
  • Капуста

Однак «зобогенні з’єднання в основному дезактивуються під час приготування їжі».

Ці овочі, що вживаються в їжу на регулярній основі, корисні для вашого здоров’я в цілому і не впливають на роботу щитовидної залози. Тільки коли ці корисні продукти вживаються в великих кількостях, функція щитовидної залози може бути порушена, а симптоми можуть бути серйознішими.

Інші симптоми недостатньої активності щитовидної залози включають:

  • М’язовий боіль і слабкість.
  • Сухість і лущення шкіри.
  • Ламке волосся і нігті.
  • Втрата лібідо (статевий потяг).
  • Біль, оніміння і поколювання в руці і пальцях (синдром зап’ястного каналу).
  • Нерегулярні або рясні місячні.

Дослідження показали, що соя також може впливати на вироблення гормонів щитовидної залози в організмі. Це було проілюстровано в тематичному дослідженні Університету Сева (Японія).

Їжа і напої, що містять сою:

  • Соєве молоко.
  • Соєвий соус.
  • Едамаме.
  • Тофу.
  • Місо.
Поділись


Новини партнерів