Експерти назвали три простих способи «розблокувати» закладений ніс

Деякі прості домашні засоби можуть допомогти повернути дихання, «розблокувавши» закладений ніс.

Крім пиття достатньої кількості рідини і відпочинку, можна вдатися до інших простих способів зробити своє носове дихання знову вільним. Ці прості способи, запропоновані експертами, опублікувало видання Express.

Вдихання пари. Слід вдихати випарами гарячої води з додаванням олії ромашки або м’яти – це допомагають заспокоїти мембрани, поліпшує відведення слизу. Пар не повинен бути занадто гарячим.

Теплий компрес. Ще одна порада від експертів, щоб «розблокувати» закладений ніс: намочіть у теплій воді і викрутіть рушник, а потім прикладіть до обличчя, щоб скоротити набряк, запалення, які можуть виникнути через інфекцію носових пазух. Це також може допомогти зберегти вологість слизових оболонок (завдяки вдиханню вологого повітря), посприяє їх нормальному функціонуванню.

Сон з піднятою головою. Сон з піднятою головою і опущеним підборіддям також іноді допомагає очистити закладений ніс і носові пазухи. Використовуйте додаткові подушки, щоб підтримати себе – не обов’язково стояти прямо, просто переконайтеся, що ваша голова знаходиться вище плечей.

Коли звернутися до лікаря з закладеним носом? Проблеми з носовими пазухами і закладеність зазвичай проходять протягом тижня після появи симптомів, але іноді вони можуть тривати довше. Слід звернутися до лікаря, якщо проблеми з носовими пазухами виникають регулярно або часто, а також якщо закладений ніс супроводжується стійкою лихоманкою з температурою вище 38 градусів. Також відвідати терапевта потрібно, якщо симптоми закладеності носа також не зникли через 10 днів.

Поділись


Новини партнерів