Лікар розповіла про небезпеку частого миття під душем в спекотну погоду

Лікар-дерматолог Тетяна Єгорова пояснила, чому не можна занадто часто приймати душ в спекотну погоду. Дерматолог зазначила, що вода швидко висушує шкіру, вона починає лущитися, іноді навіть виникають серйозні роздратування і почервоніння.

За словами лікаря, нерідко також виникають алергічні реакції на мило і гель для душу. Спеціаліст рекомендує приймати теплий, а не холодний дощ, а також по можливості якомога рідше використовувати різні гелі.

«Якщо на вулиці спека, краще митися просто прохолодною або теплою водою без миючих засобів. Холодною водою не треба. Тому що відразу після холодного душу виходиш в спеку і починаєш потіти ще більше через велику різницю температур», – підкреслила лікар.

Нагадаємо, що до кінця поточного тижня в усіх областях України встановиться екстремально висока температура повітря. За прогнозами синоптиків, найсильніша спека очікується в східних областях, де у вихідні буде до 37°. В інших регіонах повітря буде прогріватися до 35 градусів. Такі погодні умови збережуться як мінімум до 19 липня. В цей день в західні регіони зайде прохолодний атмосферний фронт, проте по всій країні температура повітря знизиться тільки до 22 липня, але похолодання не торкнеться східних регіонів.

Поділись


Новини партнерів