Медики назвали небезпечні продукти для печінки

Співробітники фонду The American Liver Foundation представили список продуктів, які руйнують печінку. В цей перелік потрапили навіть, на перший погляд, корисні фрукти.

Найнебезпечнішим продуктом в цьому списку виявилися солодкі газовані напої. Медики наголосили, що з усіх корисних і натуральних інгредієнтів в цьому напої присутня тільки вода, все інше – хімія і різні добавки. Також до переліку потрапили будь-які солоні продукти, зокрема, ковбаса, крекери, різні снеки і чіпси. Кількість солі в цих продуктах просто зашкалює. А ще, як не дивно, медики рекомендують відмовитися від вживання консервованих фруктів. Справа в тому, що така консервація містить дуже багато цукрового сиропу і фруктози.

У рейтинг були включені всі спиртні напої і смажена їжа. Фахівці відзначили, що найбільш небезпечними поєднаннями для печінки є алкоголь і солодка газована вода. Навіть невеликі обсяги шипучки і спиртних напоїв надають подвійно негативний вплив на роботу цього органу. Нагадаємо, раніше фахівці визначили найбільш корисні продукти для печінки. У список були включені абсолютно всі овочі, жирна риба, морепродукти, цільнозернова продукція і деякі фрукти.

Поділись


Новини партнерів