Фахівці назвали сорти чаю, які здатні дуже швидко привести наш організм в тонус

Деякі чаї, завдяки наявності в них кофеїну і таніну, допомагають пробудити організм і є чудовою альтернативою звичній каві. Експерти розповіли про сорти цього напою, які найкраще бадьорять.

Більшість українців віддають перевагу вживати звичайний чорний чай, який в Китаї відноситься до сорту червоного. Він володіє чудовими тонізуючими властивостями, але не рекомендований для регулярного вживання, особливо літнім людям, через високий вміст кофеїну.

Люди, яким з різних причин протипоказаний міцний чай, можуть звернути увагу на зелені і білі сорти, які надають не менший тонізуючий ефект.

Пуер

Цей давній унікальний різновид чаю зберігає в собі безліч корисних властивостей, завдяки особливому тривалому процесу ферментації. Пуер називають чоловічим напоєм, так як він відрізняється насиченим і терпким смаком. Цей напій містить близько 300 ароматичних сполук; такий набір не зустрічається більше ні в одному напої. Він не просто надає тонізуючий ефект, а й піклується про організм. Наприклад, цей чай багатий галовою кислотою, яка знижує кількість холестерину в крові, очищає кровоносні судини і печінку.

Так хун пао

Цей сорт оповитий безліччю стародавніх легенд, що, ймовірно, і пояснює його високу вартість. Урожай чаю збирається тільки в певний період, потім усі чаїнки вручну акуратно упорядковують. Напій сприяє розширенню судин, посиленню кровотоку, що підвищує мозкову активність. Експерти радять вживати так хун пао великими порціями, інакше є ймовірність появи одурманюючого ефекту.

Ті гуань Інь

Сорт відноситься до різновиду улунів і відрізняється приємним медовим смаком. Він сприяє прискоренню метаболізму, виведенню токсинів і стримує розвиток пухлин. Дієтологи радять вживати цей напій в процесі схуднення, він допомагає спалювати жирові накопичення і сприяє насиченню організму мікроелементами і вітамінами.

Лун Цзин

Цей різновид зеленого чаю активно допомагає боротися з вірусами і зміцнювати імунітет. Його тонізуючі властивості особливо цінуються людьми, які працюють ночами. Однак з Лун Цзін потрібно бути акуратним: надмірно витриманий настій може викликати проблеми зі сном і спровокувати тривогу.

Поділись


Новини партнерів