Проведене американськими вченими дослідження припустило існування зв’язку між напоями з цукром і колоректальним раком у жінок. У ньому взяли участь понад 100 000 представниць прекрасної статі.
За всіма жінками в ході дослідженні спостерігали протягом 25 років. Виявилося, що в порівнянні з тими жінками, які вживали не менше однієї порції цукровмісних напоїв в тиждень, дами, які отримували дві і більше порцій в день мали в два рази вищий ризик розвитку колоректального раку.
Це вкрай важливо, оскільки виявлений запобіжний фактор ризику небезпечної хвороби. Солодкі напої можна виключити з раціону або істотно їх обмежити для того, щоб в майбутньому уникнути безлічі серйозних проблем зі здоров’ям.
Відзначимо, що в останні роки захворюваність на колоректальний рак у людей молодше 50 років різко зросла. У порівнянні з тими, хто народився в 1950 році, у народжених в 1990 році, тобто через 40 років, пухлини товстої кишки зустрічаються в два рази частіше, а злоякісних новоутворень прямої кишки в 4 рази більше.
Численні дослідження дозволяють припустити, що виною цьому є глобальний наступ так званої західної дієти, що включає велику кількість борошняної і смаженої їжі. Любов до фастфуду, різного роду хот-догів і гамбургерів, а також до солодкої газованої води не проходить безслідно для здоров’я великої кількості людей, які стикаються з різними недугами, включаючи і рак.