Небезпечний рис: крупу не рекомендують їсти при захворюваннях серцево-судинної системи

Захворювання серцево-судинної системи лідирують по числу смертей у всьому світі. Тому фахівці наполегливо рекомендують відповідально підходити до свого харчування, виключаючи ті продукти, які можуть привести до закупорювання артерій.

До них відносяться хліб, макарони і, несподівано, рис, який раніше вважався корисною і дієтичної крупою, що входить в різноманітні дієти.

Тепер же експерти стверджують, що в рисі абсолютно немає корисних волокон, мінералів і вітамінів. Особливо, якщо це очищений білий рис, який перетворюється в процесі переробки організмом в цукор і відкладається на стінках судин і у всіх інших місцях в формі жиру.

Зате корисно їсти цільнозернові продукти. Наприклад, висівки, в яких достатньо клітковини, антиоксидантів і мінералів з вітамінами.

Поділись


Новини партнерів