Дієтолог назвала ягоду, яка допоможе знизити тиск та збереже молодість

Лікар-дієтолог попередила про небезпеку полуниці

Певні ягоди і фрукти можуть принести організму більше користі, ніж спеціальні аптечні добавки і БАДи. Експерт назвала ягоду, яка позитивно впливає на артеріальний тиск і надає омолоджуючу дію на організм.

Влітку очі розбігаються від великої кількості фруктів і ягід, які можна побачити як на прилавках магазинів, так і на городах. Це ідеальний період, щоб накопичити вітаміни і мікроелементи, які будуть живити організм протягом довгої зими.

Ольга Корабльова, лікар-дієтолог, вирішила розповісти про користь полуниці для здоров’я людини. Ця ягода поєднує в собі і насичений смак, і позитивний вплив на організм. Крім того, незважаючи на солодкість, вона підходить навіть діабетикам.

Експерт розповіла, що полуниця містить зовсім небагато сахарози, калорійність – всього лише 40 ккал на 100 гр., а глікемічний індекс – 32. Ці значення роблять її абсолютно безпечною для хворих на діабет, пояснила Корабльова.

Вона зазначила, що ягода сприяє розвантаженню нирок, через сечогінний ефект. Вона прекрасно виводить солі з організму.

Одна з найбільш корисних властивостей полуниці – здатність зменшувати тиск. Для тривалого впливу на тиск необхідно з’їдати всього дві склянки за підхід.

Експерт також відзначила, що полуниця уповільнює старіння клітин. Такий процес відбувається завдяки великій кількості в ягоді вітаміну С – потужного антиоксиданту. Він сприяє і утриманню в організмі заліза.

Дієтолог пояснила, що ці цінні властивості є тільки у свіжій полуниці. Джеми та варення не зможуть вплинути позитивно на тиск і здоров’я, в цілому.

Поділись


Новини партнерів