Стало відомо, кому не можна пити воду з лимоном на голодний шлунок

За словами експерта по зниженню ваги Павла Ісанбаєва, воду з лимоном на голодний шлунок можна пити не всім, хоча це дуже популярний напій, особливо у тих, хто намагається схуднути.

Концентрація соку лимона в воді повинна бути від декількох крапель до ложки на стандартну склянку. Якщо зробити напій «міцнішим», може постраждати зубна емаль, яка руйнується під дією кислоти. Пити таку воду через трубочку – хороша порада.

Однак страждають не тільки зуби. Якщо у людини є проблеми з шлунково-кишковим трактом, особливо якщо це гастрит з підвищеною кислотністю, виразка шлунку, то потрібно пам’ятати, що сік лимона не дає заростати ураженням слизової у вигляді ерозій або виразок.

У пацієнтів гастроентеролога починається відрижка кислим, нудота, печія. Лікар наголошує, що людям з проблемним ШКТ пити воду з лимоном, особливо натщесерце, не можна.

Вітамін C підсилює всмоктування заліза. В надлишку цей мікроелемент є токсичним і при накопиченні може вражати печінку.

Якщо знати міру, пам’ятаючи про свої діагнози, то вода кімнатної температури з декількома краплями лимонного соку може принести користь, так як такий напій здатний олужнити організм, хоч це і звучить нелогічно.

Поділись


Новини партнерів