Високий тиск: уникайте цих соусів і добавок, щоб знизити ризик гіпертонії

Soy sauce and beans

Високий тиск також відомий як гіпертонія і є основним фактором ризику серцевих нападів та інсультів. Мільйони людей у всьому світі страждають цим захворюванням, і більшість з них не здогадуються про приховані небезпеки, які переховуються в деяких з ваших улюблених приправ, соусів або ароматизаторів, і про те, як вони можуть збільшити ризик гіпертонії.

Приправи – чудовий і простий спосіб надати їжі додаткового смаку, текстури і поживних речовин.

Багато приправ, куплених в магазині, можуть містити багато калорій, цукру, солі та інших добавок.

Сир пармезан

Коли використовується сир, його рідко використовують економно, і через це він легко додає в раціон багато небажаних калорій, насичених жирів, холестерину і натрію. Сир пармезан з високим вмістом солі – 1,7 г на 100 г. Він також містить багато жиру, і його слід уникати, якщо ви дбаєте про свій артеріальний тиск.

Соєвий соус

Соєвий соус багатий натрієм, який є важливою живильною речовиною, необхідною вашому організму для правильного функціонування. В одній столовій ложці соєвого соусу міститься приблизно 902 мг натрію.

Це робить його продуктом, з високим вмістом солі, що забезпечує 38 відсотків від рекомендованої добової норми споживання (RDI). Хоча соєвий соус містить відносно велику кількість білків і вуглеводів за обсягом, він не є значним джерелом цих поживних речовин.

Томатні соуси, кетчуп

Дієтологи з Healthline кажуть, що томатні продукти, як правило, проблематичні для людей з гіпертонією.

«Консервовані томатні соуси, соуси для пасти і томатні соки містять велику кількість натрію. Порція класичного соусу маринара в 1/2 склянки може містити більше 550 мг натрію. У склянці томатного соку міститься 615 мг».

Поділись


Новини партнерів