Симптоми раку шлунку: п’ять відчуттів, які викликає пухлина

Одним з найпоширеніших відчуттів, які можуть виникати в разі раку шлунку, є дисфагія, що означає проблеми з ковтанням.

Ризик зіткнутися з таким захворюванням, як рак шлунку, підвищується для людини з віком: чим старшими ми стаємо, тим він значніший. Про це в інтерв’ю виданню Express розповіли фахівці з Cancer Research UK. Також вони назвали ті симптоми раку шлунку, які можна помітити в побуті: експерти порадили звертати увагу на деякі відчуття, поява яких цілком може пояснюватися зростаючою пухлиною в цьому травному органі.

Дисфагія. Вважається одним з «найпоширеніших» відчуттів при раку шлунку: постраждала людина помічає, що їй стає важко ковтати, виникає дискомфорт, відчуття перешкоди, хворобливість. При цьому можуть частішати випадки, коли людина давиться через їжу, що застрягла в горлі або грудях. Представники Cancer Research UK помітили, що хоча даний симптом не завжди може пояснюватися наявністю пухлини, при його виникненні все ж слід обов’язково пройти обстеження у лікаря.

Постійна диспепсія. Ще одне відчуття, можливе в разі зростаючої пухлини шлунка. Чи означає стійкий розлад шлунку, яке триває три тижні і більше. При цьому після вживання їжі або пиття виникають наступні стани: печія, здуття і метеоризм, відрижка, гіркота в роті.

Незвичайне насичення. Зростаюча пухлина в шлунку може привести до того, що людина буде відчувати ситість, з’ївши лише зовсім невелику кількість їжі. Медичні експерти відзначають, що це нерідко стає першим симптомом захворювання разом з втратою ваги, який ми помічаємо.

Нудота нез’ясованої причини. Зростаюча пухлина здатна спричинити закупорювання шлунку, перешкоджаючи проходженню їжі через травну систему – при цьому людина буде відчувати дивну нудоту, а також загальний фізичне недомагання.

Втома і задишка. Їх відчуття також стає наслідком неблагополучних процесів в травному тракті, що провокуються злоякісним утворенням.

Інші можливі симптоми раку шлунку. Фахівці констатують, що, по суті, поява будь-яких нехарактерних, незвичайних або постійних змін в роботі організму повинні стати приводом для звернення до лікаря. Особливо насторожувати в разі раку шлунку повинні:

  • Безпричинне схуднення.
  • Біль в животі.
  • Біль за грудною кліткою.
  • Темний, майже чорний стілець.
Поділись


Новини партнерів