Ознаки, які говорять про проблеми в щитовидній залозі

Маленька, але така впливова – це ми про щитовидну залозу. Дуже часто проблеми зі здоров’ям можуть критися в цьому органі. Які саме ознаки говорять про проблеми в щитовидці, читайте у нашій статті.

Біль у м’язах

Виниклі порушення щитовидної залози можуть проявлятися у вигляді хворобливості в м’язах і суглобах, навіть якщо людина не займалася фізичним навантаженням. Найчастіше це трапляється при нестачі гормонів щитовидної залози, гіпотиреозі. Також можливі кистьовий тунельний синдром. Якщо ж гормонів занадто багато, існує велика ймовірність зниження м’язового тонусу, постійна слабкість. Людині важко виконувати навіть найпростіші дії, наприклад, підніматися по сходах або брати в руки якісь предмети.

Дискомфортні відчуття в шиї

Набряки, збільшення в розмірах, важке дихання – все це ознаки проблем зі щитовидною залозою. Зазвичай люди відчувають труднощі при ковтанні, а голос стає хриплим. Також можливі вузлики на шиї.

Зміна ваги

Якщо ваша вага стоїть на місці, незважаючи на заняття спортом і дотримання правильного харчування, існує велика ймовірність проблем зі щитовидною залозою. Гіпотиреоз супроводжується збільшенням або збереженням цього параметра на колишньому рівні. А гіпертиреоз характеризується зниженням ваги.

Постійна втома і сонливість

При наявності проблем зі щитовидною залозою постійно відчувається втома, сонливість. Звична кількість годин сну не призводить до висипання, вам постійно хочеться ще. А можливі проблеми із засинанням або безсоння, що провокує втому і зниження концентрації протягом робочого дня.

Поганий настрій

Часто проблеми зі щитовидною залозою викликають прояви депресивних станів, панічні атаки, апатію, тривожність, зниження настрою, працездатності, емоційну збудливість, агресію. В такому випадку не допомагають антидепресанти і заспокійливі, так як гормони “керують” нервовою системою.

Інші прояви проблем з щитовидною залозою:

  • Тонке волосся;
  • Суха шкіра;
  • Проблеми з травленням і стільцем;
  • Порушений менструальний цикл;
  • Високий рівень холестерину;
  • Перепади температури тіла;
  • Прискорений або уповільнений пульс.

Ці порушення можуть бути ознаками та інших захворювань. Ні в одному з описаних випадків не варто ігнорувати такі симптоми. Краще звернутися за допомогою до лікаря, щоб вирішити першопричину і почати своєчасне лікування.

Поділись


Новини партнерів