Вчені порекомендували починати свій день з плитки шоколаду

Лікар і нейробіолог Френк А.Д. Шеєр і доктор Марта Гарауле, що представляють відділення медицини та неврології Лікарні Бригам порекомендували починати день з молочного шоколаду.

Може здатися, що це вірний шлях до набору зайвої ваги, але нове дослідження, проведене на жінках в постменопаузі показало, що вживання великої кількості шоколаду в невеликий проміжок часу вранці допомагає організму спалювати жир і знижувати рівень цукру в крові.

Вчені провели рандомізоване контрольоване перехресне дослідження за участю 19 жінок в постменопаузі, які споживали 100 г шоколаду вранці (протягом години після пробудження) або ввечері (протягом години перед сном).

Вчені повідомляють, що серед досліджених жінок вони виявили наступне. Вживання шоколаду не привело до збільшення ваги, однак могло вплинути на голод і апетит, склад мікробіоти, сон і багато іншого. Високе споживання шоколаду в ранкові години допомагає спалювати жир і знижувати рівень глюкози в крові. Споживання шоколаду ввечері змінює метаболізм на наступний ранок у спокійному стані і при фізичних вправах.

Поділись


Новини партнерів