Експерти назвали найшкідливіші для здоров’я каші

Дуже багато людей обирають кашу в якості сніданку. Але не всі види круп є корисними для здоров’я. Експерти назвали найшкідливіші каші.

Рисова каша

Необхідно зауважити, що мається на увазі саме білий рис. До його різновидів ставляться шліфований сірий або бурий рис. Справа в тому, що процес шліфування негативно впливає на корисні властивості рису, вони практично зникають, так як продукт перетворюється в легкозасвоюваний вуглевод. Такі продукти набагато стрімкіше виводяться з шлунку, практично не даючи відчуття насиченості. До того ж ці види рису майже не містять в собі вітамінів та інших корисних сполук.

Манна каша

Ця крупа є продуктом дуже дрібного пшеничного помелу. По завершенню повного циклу обробки така крупа повністю позбавляється від клітковини і мінералів, що містилися в ній. Вітамінів в ній також майже не залишається. Основа манної крупи – крохмаль. Саме тому вона відрізняється високим глікемічним індексом. Тому такий продукт стає надзвичайно небезпечним для хворих на діабет.

Вівсяна каша

Тут необхідно зробити застереження: не вся вівсянка шкідлива для організму. Йдеться тільки про геркулес дрібного помелу, який практично завжди становить основу каш швидкого приготування. Така крупа помітно відмінна за своїми властивостями від цільнозернової. Основний її мінус – знижений вміст харчових волокон. При вживанні такої вівсянки людина не отримує корисних сполук, які є в крупі з цільного зерна.

Поділись


Новини партнерів