Ревматоїдний артрит: 8 ранніх ознак виснажливої ​​хвороби

Ревматоїдний артрит (РА) може мати руйнівні наслідки, тому важливо звернутися за лікуванням на ранньому етапі. Ось 12 ранніх індикаторів цього стану.

Якщо імунна система людини не функціонує належним чином, суглоби можуть запалюватися – це називається ревматоїдним артритом. Коли цей вид артриту повністю розвинеться, люди, які ним страждають, будуть відчувати біль в суглобах і скутість. Але є деякі ранні ознаки цього виснажливого стану, які не слід ігнорувати.

Втома

Ранньою ознакою цього стану може бути відчуття втоми. Якщо вам важко встати вранці або якщо після повноцінного нічного сну ви все ще відчуваєте себе виснаженим, це може бути ранньою ознакою, що викликає занепокоєння.

Температура

Багато хвороб починаються з підвищення температури. Люди, які страждають цим захворюванням, часто відчувають лихоманку на ранніх стадіях.

Втрата ваги

Багато людей через цей стан відчувають лихоманку і втому, це може привести до втрати ваги через зниження апетиту.

Скутість

Періодична хворобливість і скутість можуть спочатку з’явитися тільки в одному або двох маленьких суглобах. У вас може виникнути спокуса проігнорувати це, оскільки іноді це відбувається повільно і триває всього кілька днів, але це часта рання ознака РА.

Хворобливість

Ще одна рання ознака РА – хворобливість в руках і ногах. Може виникнути хворобливість суглобів в середній частині і біля основи пальців, в той час як в стопах пальці ніг і шпори суглобів можуть бути болючими при ходьбі.

Набряк

Якщо ваші суглоби опухлі, це типова рання ознака РА. Найчастіше це відбувається в руці і на дотик, набряк росте в міру розвитку РА, але спочатку набряк може бути незначним.

Почервоніння

Шкіра навколо запалених суглобів може здаватися червоною, це часто починається в суглобах навколо рук і ніг.

Знижений рух

Якщо ви з усіх сил намагаєтеся зігнути суглоби, це зменшення діапазону рухів може вказувати на те, що ви перебуваєте на ранніх стадіях РА.

Поділись


Новини партнерів