Харчування при артриті: 3 кращих спеції, щоб уникнути болю в суглобах

Симптоми артриту можуть включати біль в суглобах, запалення і обмеження рухів. Ви можете знизити ризик болю при артриті, внісши всього кілька змін в свій щоденний раціон. Це кращі спеції для захисту від болю в суглобах.

Якщо вам поставили діагноз артрит, вам може бути корисно внести деякі зміни в свій спосіб життя, в тому числі в те, що ви їсте.

Остеоартрит викликаний зносом гладкого хряща між суглобами. Тим часом, ревматоїдний артрит – це аутоімунне захворювання, при якому імунна система помилково атакує клітини, що вистилають суглоби.

За даними Arthritis Foundation,вживання певних продуктів і спецій може допомогти полегшити біль в суглобах, пов’язаний з артритом. Протизапальні продукти – ідеальне доповнення до вашого раціону, тому що біль при артриті багато в чому пов’язаний із запаленням.

Суглоби і інші частини тіла можуть запалюватися, а деякі спеції блокують розвиток запалення. Імбир, куркума і кориця – одні з кращих видів спецій для захисту від болю в суглобах.

“Гінгерол і шогаол – хімічні речовини, що містяться в імбирі, які блокують шляхи запалення в організмі. Поряд з його протизапальними властивостями, деякі дослідження показали, що імбир також може зменшити симптоми остеоартриту”, – йдеться в повідомленні Arthritis Foundation.

Кориця містить коричний альдегід і коричну кислоту, які володіють антиоксидантними властивостями, які допомагають пригнічувати ушкодження клітин, викликане вільними радикалами.

Але, хоча є деякі продукти, які допомагають полегшити біль в суглобах, деякі продукти можуть його погіршити.

Дієтологи стверджують, що краще уникати всього, що пов’язано з додаванням цукру або глютену.

Алкоголь також може погіршити симптоми артриту, особливо при остеоартриті або подагрі.

Якщо вас турбує проблема дієти при артриті, вам слід подумати про те, щоб поговорити з лікарем або дієтологом.

Поділись


Новини партнерів