Хвороба Паркінсона: 3 ранніх симптоми, які попереджають про ризик захворіти

Ознаки та симптоми хвороби Паркінсона можуть бути різними для всіх. Ранні сигнали можуть бути незначними і залишатися непоміченими. Наявність будь-якого з цих трьох м’язових симптомів може вказувати на ризик цього захворювання.

Основними симптомами хвороби є проблеми з рухом, такі як тремтіння і тремор, когнітивні розлади, депресія і проблеми зі сном але відомо, що захворювання поширюється в головному мозку задовго до появи симптомів і постановки діагнозу.

Хвороба Паркінсона викликається втратою нервових клітин в певній частині мозку. Ці нервові клітини використовуються для передачі повідомлень між мозком і нервовою системою. Симптоми хвороби Паркінсона, як правило, розвиваються поступово і спочатку здаються незначними.

Загальні ознаки хвороби Паркінсона включають тремор, уповільнений рух і жорсткість м’язів.

Жорсткість м’язів ускладнює вираз обличчя. Тремор починається в руці і з більшою ймовірністю виникає, коли рука розслаблена.

Вважається, що зниження рівня дофаміну порушує баланс між м’язами, які розтягуються і розслабляються при кожному русі, що призводить до ригідності.

Одна з найбільш поширених ранніх ознак хвороби Паркінсона – це зменшення розмаху руки в одну сторону при ходьбі. Це викликано жорсткими м’язами.
Жорсткість також може впливати на м’язи ніг, обличчя, шиї або інших частин тіла. Це може викликати відчуття втоми і болю в м’язах.

За словами Фонду Паркінсона (Великобританія), ригідність, хоча і рідко є основним симптомом на ранній стадії хвороби Паркінсона, виявляється як жорсткість рук або ніг, яка не притаманна для нормального старіння або артриту.

Деякі люди називають це «стисненням» в кінцівках. Скутість може виникати з однієї або обох сторін тіла і сприяти зменшенню діапазону рухів. Це може привести до проблем з болем в уражених м’язах або суглобах.

Поділись


Новини партнерів