Рак нирок: маловідомий симптом, який проявляється вночі

Як і у випадку з найбільш серйозними захворюваннями, чим раніше їх виявити і лікувати, тим кращим буде результат. Якщо ваш сон змінився, це може бути ранньою ознакою раку нирок.

Похилий вік, ожиріння, куріння і високий кров’яний тиск підвищують ризик розвитку раку нирок. Нічна пітливість може вказувати на ризик смертельної хвороби.

Більшість людей можуть страждати від незвичайних симптомів, які не завжди очевидні для смертельної хвороби.

Симптоми також можуть бути викликані безліччю інших поширених захворювань. Коли рак нирок дійсно викликає симптоми, вони можуть включати:

  • Кров в сечі (це найбільш частий симптом);
  • Тупий біль в боці між верхньою частиною живота і спиною;
  • Висока температура, нічна пітливість і сильна втома;
  • Схуднення без видимої причини;
  • Шишка в області живота, збоку або позаду.

Є й інші симптоми цього стану, хоча деякі з них можна прийняти за інфекції сечовивідних шляхів або камені в нирках. Вони можуть включати сильну втому, втрату апетиту і високий кров’яний тиск.

Деякі люди страждають від болю в кістках, чоловіки можуть виявити, що вени в яєчках опухають, також хвороба може викликати збільшення лімфатичних вузлів на шиї.

Людям, які вважають, що у них можуть бути симптоми раку нирок, слід звернутися до терапевта.

Cancer Research UK попереджає, що 42% випадків раку нирок пов’язані з основним способом життя і іншими факторами ризику, включаючи ожиріння і куріння. Ризик також вищий у людей з діабетом.

Поділись


Новини партнерів