Вчені назвали екзотичний фрукт, який запобігає випаданню волосся

Випадання волосся – складне захворювання, яке часто зводиться до науки, генетики та стресу. Відомо, що певні фрукти зменшують запалення і знижують рівень ДГТ, гормону, що викликає випадання волосся. Численні дослідження вказують на його ефективність в прискоренні росту волосся.

Saw palmetto або сереноя відома своєю протизапальною дією як на тіло, так і на лінію росту волосся. Експерти припускають, що цей аспект може дати надію на лікування випадання волосся.

У дослідженні, опублікованому в Міжнародному журналі імунопатологіі і фармакології, було проаналізовано використання пальметто для відновлення росту волосся.

Дослідження показало, що сереноя допомагає пригнічувати фермент, відомий як 5-альфа-редуктаза. Ліки під назвою фінастерид використовують цей механізм для лікування випадіння волосся у чоловіків. Вчені виявили, що, пригнічуючи 5-альфа-редуктазу, фінастерид блокував перетворення тестостерону в дигідротестостерон, який є гормоном, відповідальним за облисіння за чоловічим типом.

В іншому дослідженні вчені дали 10 чоловікам, які страждають алопецією, добавку, що містить як пальметто, так і бета-ситостерин. Дослідники відзначили значні поліпшення у шести з 10 чоловіків. Робота показала багатообіцяючі результати, але заявила, що необхідні додаткові дослідження, щоб підтвердити ці висновки.

Поділись


Новини партнерів