Гіпертонія: найкраща риба, яка може знизити показники артеріального тиску

Було виявлено, що риба, багата омега-3 жирами, допомагає захистити серце і кровоносні судини від хвороб.

Наслідком тривалого високого кров’яного тиску є перевантаження серцевого м’яза і пошкодження кровоносних судин; це може привести до інсульту або серцевого нападу. Яка жирна риба приносить найбільше користі? По-перше, благодійна організація Heart UK, підтвердила, що жирна риба «допомагає знизити кров’яний тиск». Жирна риба також допомагає «підтримувати ритм вашого серця» і «запобігати утворенню тромбів».

Благодійний фонд рекомендує всім з’їдати хоча б одну порцію жирної риби в тиждень.

Жирна риба:

  • анчоуси
  • короп
  • вугор
  • оселедець
  • скумбрія
  • лосось
  • сардини
  • шпроти
  • форель.

Дослідники з відділення внутрішньої медицини Ісфаханського університету медичних наук, досліджували вплив омега-3 на кров’яний тиск.

У клінічному випробуванні взяли участь 90 учасників, яких випадковим чином розподілили для прийому омега-3 або плацебо. Одна група приймала 3 г омега-3 щодня протягом восьми тижнів, в той час як інша група вживала плацебо.

До кінця двомісячного випробування у групи омега-3 було більш низький систолічний артеріальний тиск на 22,2 мм рт.

У групі плацебо спостерігалося підвищення систолічного артеріального тиску на 0,5 мм рт. ст. Крім того, діастолічний артеріальний тиск у групі омега-3 також знизився приблизно на 11,95 мм.

Коли справа доходить до вибору жирної риби, яка найкраще знижує кров’яний тиск, відповідь – всі вони, оскільки всі вони містять омега-3. Різноманітність раціону – ключ до отримання максимальної кількості вітамінів і мінералів, необхідних вашому організму.

Поділись


Новини партнерів