Кардіолог – низький тиск -це серйозна загроза для здоров’я

Якщо при вимірюванні тиску тонометр вперше показав значення в 90 на 60 або нижче, необхідно якомога швидше викликати лікаря, повідомила Наталія Гаврилюк, лікар-кардіолог, терапевт.

Знижений тиск (гіпотензія) в 90/60 одночасно з болем в грудній клітині, тахікардією, задишкою і холодним потом – дуже тривожний симптом. При появі занепокоєння такого роду важливо якомога швидше виключити гострий стан. Справа в тому, що так можуть проявлятися тромбоемболія легеневої артерії, інфаркт міокарда, збій серцевого ритму і інсульт.

Однак при вигляді подібних значень експерт радить не панікувати відразу і зберігати спокій, так як тільки комплексна оцінка всієї ситуації фахівцями здатна прояснити картину.

При прийомі великих доз препаратів для зниження артеріального тиску також потрібна якнайшвидша госпіталізація, заявила Гаврилюк. Подібне різке медикаментозне зниження тиску може загрожувати навіть летальним результатом.

Лікар зазначила, що подібні випадки мали місце навіть в стаціонарах, де пацієнтів в терміновому порядку переводили в реанімацію для того, щоб підняти тиск.

Поділись


Новини партнерів