Симптоми раку легенів: як визначити ризик пухлини, дивлячись на кінчики пальців

Зміни, що відбуваються з кінчиками пальців, можуть виявитися симптомом раку легенів.

Даний вид раку є одним з найсерйозніших видів онкозахворювань – в їхньому випадку рання діагностика особливо важлива, оскільки виявити пухлину бажано до того моменту, коли вона почне поширюватися на інші частини тіла.

«Симптоми раку легень включають ускладнене дихання, головний біль і постійний біль в грудях. Але ви також можете наразитися на ризик пухлини, якщо на кінчиках ваших пальців з’явиться несподіваний попереджувальний знак», – повідомляє медичний портал WebMD.

Його експерти пояснили, як визначити ризик пухлини, дивлячись на кінчики пальців. Вони рекомендують поговорити з лікарем, якщо кінчики розширюються і «трохи товстіють». Фахівці пояснюють, що пухлини легенів можуть стимулювати вироблення певних хімічних речовин, що збільшують приплив крові до кінчиків пальців – з часом вони стають візуально товстішими, крупнішими. Медики підкреслюють, що близько 80 відсотків людей з такими збільшеними кінчиками пальців отримують діагноз раку легенів.

Паралельно може змінюватися стан нігтів. Шкіра поруч з нігтьовими пластинами може здаватися блискучою, а самі пластини стають більш вигнутими, опуклими, якщо дивитися на них збоку.

Але кінчики пальців можуть збільшуватися не тільки через пухлину в легенях – ця зміна може бути ознакою інших патологій: серцевої інфекції, вади серця, хронічних легеневих інфекцій. У разі раку легенів такий симптом зазвичай супроводжується іншими – кашлем, ускладненим диханням і болем при диханні.

У будь-якому випадку, помітивши збільшення фаланг пальців, необхідно звернутися до лікаря, терапевта або пульмонолога.

Поділись


Новини партнерів