Фахівці назвали ягоди, корисні для шкіри і здоров’я

Харчування відіграє важливу роль у формуванні нашого імунітету. Дуже корисно для здоров’я їсти свіжі продукти, наприклад, ягоди. У них міститься велика кількість вітамінів, антиоксидантів. Деякі ягоди мають дивовижну дію. Їх обов’язково потрібно включити в раціон, щоб оздоровитися. Які саме ягоди володіють чудодійним ефектом, читайте у нашій статті.

Чорниця

Чорниця володіє величезною кількістю антиоксидантів, які здатні подолати пошкодження клітин. Простими словами, через вживання цієї ягоди буде знижений ризик розвитку різних хронічних захворювань, а процес старіння сповільниться.

Також в чорниці є чимало антоціанів – рослинних сполук з антиоксидантними властивостями. Саме через ці речовини чорниця має такий колір. У той же час ягода допоможе поліпшити кровообіг, зменшити запальні процеси, покращити вироблення колагену. Як підсумок – краса шкіри вам забезпечена.

Кавун

Напевно, не варто вже повторювати, що кавун – це ягода. Соковита, смачна, літня! А ще дуже поживна для шкіри – завдяки вітамінам В6 і С клітини краще оновлюються, шкіра не така суха, без висипу і зморшок. Особливо багато даних компонентів в шкірці, але не обов’язково її їсти, щоб побачити позитивний ефект. Можна злегка натирати, додаючи в смузі і соки або навіть маски для обличчя. Це дуже ефективний хід, який допоможе зробити обличчя ще красивішим.

Виноград

Антиоксиданти, вітамін К, вода – чудовий варіант для зволоження шкіри. Їжте більше винограду, щоб ніколи не стикатися з сухою і стягнутою шкірою. Це зіграє на руку в більш дорослому віці, так як зморшки не будуть утворюватися зі страшною силою.

Авокадо

Це теж ягода, причому вельми корисна для краси. Вся справа в наявності в авокадо вітамінів С і Е. Ніжний смак припадає до душі багатьом людям, тому додати таку зелену ягоду в раціон не буде зайвим.

Чорна смородина

Харчування, здоров’я, молодість і краса шкіри забезпечені, якщо їсти більше чорної смородини. У складі продукту міститься безліч антиоксидантів і вітаміну С. Мабуть, не варто пояснювати, що це корисно для здоров’я?

Журавлина

У ній є вітаміни А і С, що сприяють покращенню стану обличчя. Можна як їсти журавлину, так і використовувати її сік для нанесення на обличчя. Завдяки цьому зменшується кількість зморшок.

Ягоди асаї

Це кращий засіб для того, щоб знизити ступінь пошкодження клітин, поліпшити вироблення колагену, зменшити пігментацію. Можна їсти їх живцем, додавати в смузі, напої та страви. Буде не тільки смачно, але й корисно!

Поділись


Новини партнерів