Дієтолог пояснила, чому небезпечно їсти розігріті макарони

Лікар Маріят Мухіна заявила, що їсти страви з макаронів необхідно строго свіжими, вживати їх розігрітими після готування і охолодження небезпечно для здоров’я.

У своєму інтерв’ю лікар дієтолог розповіла, що якщо у людини немає індивідуальних протипоказань, їй слід вживати макарони, виготовлені з твердих сортів пшениці. Такий продукт є чудовим джерелом білка, амінокислот, марганцю. Але Мухіна наголосила, що макарони повинні бути свіжоприготованими. Вживати в їжу продукт, який був зварений, охолоджений в холодильнику і знову розігрітий, небезпечно для організму, констатує дієтолог.

«Якщо їх розігрівати, особливо в мікрохвильовці, крохмаль, найважливіший вуглевод борошна, стає модифікованим і погано перетравлюється. Від нього «відриваються» електрони, і макарони містять вже вільні радикали – речовини, які викликають мутації в клітинах», – пояснила Маріят Мухіна.

Поділись


Новини партнерів