Онколог назвав основну причину виникнення раку

Навіть здорові люди без спадкової схильності можуть захворіти цією страшною хворобою.

Основною причиною виникнення злоякісної пухлини у цілком здорових людей, які не мають схильностей, є гостре фізичне та емоційне виснаження. А це наслідок невміння правильно організовувати і розподіляти час роботи і відпочинку, вважають онкологи.

Для того, щоб нормально себе почувати, потрібно добре висипатися, правильно харчуватися і не відмовлятися від фізичної активності. Навіть якщо щодня проходити на свіжому повітрі не менше 10 тисяч кроків, це заповнить дефіцит руху, існуючий у більшості жителів міст, які працюють в офісах.

«Існує кілька ефективних правил для відновлення. Перше – вихідні не час для роботи. Багато хто недооцінює це правило і вважають, що виконання дрібних завдань не забирає їхні вихідні. Будучи головою в роботі, ви як і раніше не відпочиваєте. Навіть, лежачи без руху, ви не зможете відпочити», – заявив лікар-онколог і хірург Іван Карасьов.

Слід також щодня дотримуватися правильного режиму. А це означає, що спати по 7-8 годин потрібно щоночі, а не тільки у вихідні.

Навпаки, якраз в вихідний і не потрібно залежуватися в ліжку. Можна звичайно дати собі поспати трішки більше, наприклад, на годину-дві. Але потім слід зайняти себе чимось відмінним від буденної роботи. Бажано, активним і таким, що приносить нові враження.

А ось надмірно вдаватися до кулінарних вишукувань не варто. Хіба що чимось себе побалувати смачненьким в помірних кількостях.

Тоді організм скаже вам “спасибі”, відреагувавши нормальною роботою всіх органів і хорошим настроєм.

Поділись


Новини партнерів