Вчені назвали сік, який знижує тиск при гіпертонії

Дієта є ключовим фактором, і деякі продукти здатні знижувати кров’яний тиск. Згідно з дослідженням, фінансованим Лондонським університетом королеви Марії, до цього клубу належить буряковий сік.

Ключовий висновок дослідження полягає в тому, що щоденне вживання чашки бурякового соку може суттєво знизити кров’яний тиск у людей з високим кров’яним тиском.

У пацієнтів з гіпертонією, які пили 250 мл бурякового соку в день, до кінця дослідження було виявлено, що рівень артеріального тиску повернувся в «нормальний» діапазон.

«Ефект викликаний високим рівнем нітратів, які у великих кількостях міститься в буряку та інших листових зелених овочах, таких як капуста і капуста», – повідомляє BHF.

Дослідження, в якому взяли участь 64 добровольця, вказує на тривале зниження артеріального тиску за рахунок додавання в дієту нітратів у пацієнтів з високим артеріальним тиском.

У людей, що приймають добову дозу нітратів у вигляді бурякового соку, не спостерігалося побічних ефектів.

Коментуючи результати, BHF сказав:

«Результати показують, що додавання рівнів нітратів в раціон може бути простим і ефективним способом контролю високого кров’яного тиску. Але перш ніж цей підхід стане рекомендованим методом лікування високого кров’яного тиску, необхідно провести дослідження на набагато більшій кількості пацієнтів».

Калій допомагає зняти напругу в стінках кровоносних судин – це допомагає ще більше знизити тиск.

Фрукти, овочі, знежирені або нежирні молочні продукти і риба є хорошими природними джерелами калію.

Поділись


Новини партнерів