Гіпертонічний криз: 4 ознаки, за якими можна визначити, що тиск підскочив до небезпечного рівня

Високий тиск – поширений стан, при якому сила тиску крові на стінки артерії досить велика, щоб викликати розрив слизової оболонки. Якщо ви відчуваєте гіпертонічний криз, у вас може виникнути безліч гострих симптомів. Що це таке?

Дослідження, які були опубліковані в журналі Hypertension, прагнули намітити симптоми, пов’язані з гіпертонічним кризом. У дослідженні оцінювалася частота гіпертонічних кризів у відділенні невідкладної допомоги протягом 12 місяців спостереження.

Найбільш частими ознаками, що спостерігалися, були головний біль, носові кровотечі, непритомність і психомоторне збудження.

Останнє відноситься до широкого спектру дій, що включають фізичний рух, пов’язаний зі свідомою когнітивної обробкою. Однак в більшості випадків високий кров’яний тиск рідко викликає помітні симптоми.

«Таким чином, єдиний спосіб дізнатися, чи є він у вас, – це перевірити свій кров’яний тиск», – пояснює NHS (Великобританія).

Якщо у вас є схильність до підвищеного тиску, краще купити домашній прилад для вимірювання тиску.

«Подібно цілодобовому або амбулаторному моніторингу, це може краще відображати ваш кров’яний тиск».

При сильному підвищенні, необхідно викликати швидку допомогу (вище 180 на 120). При помірному підвищенні – прийняти ліки від гіпертонії, прописані лікарем.

Поділись


Новини партнерів