Медики пояснили, чому в літню спеку виникає набряклість

У спекотні літні дні багато жінок скаржаться на появу набряків і на опухле обличчя. Медики назвали основні причини появи набряклості в жарку погоду. Справа в тому, що в спеку кровоносні судини розширюються, рідина накопичується в капілярах і венах, кров починає застоюватися.

Набряки можуть з’явитися навіть у абсолютно здорових людей але, частіше за все, вони спостерігаються у пацієнтів з гіпертонією і захворюваннями серця, а також у людей з проблемними венами. Медики розвінчали міфи про те, що набряклість з’являється через вживання великої кількості рідини. Насправді в набряках винен дефіцит вологи. Якщо в жарку погоду ви п’єте мінімум води, організм почне її утримувати, що в підсумку негативно позначиться на шкірі. Також погано пити дуже багато рідини, оскільки нирки просто не встигають виводити зайву воду.

На появу набряклості на обличчі може вплинути “бідний” раціон харчування, в якому дуже мало білкових продуктів. Тканини потребують протеїнів, а коли їх не вистачає, вони втрачають еластичність і пропускають вологу. Найчастіше в літню погоду виникають набряки ніг та обличчя. Якщо проблема турбує вас не дуже часто, то з вашим здоров’ям все в порядку.

Поділись


Новини партнерів