Як зберегти стрункість назавжди: поради ендокринолога

Поширена думка, що стрункі люди зобов’язані своїми пропорціями або спеціальним дієтам, або чарівній спадковості і надзвичайно швидкому метаболізму. Однак причини можуть бути зовсім іншими.

Наталя Ковальова, лікар-ендокринолог, заявляє, що якщо людина їсть і не гладшає, на те є 2 види факторів: патологічні і фізіологічні.

Фізіологічні причини при наявності хорошого апетиту обумовлені хорошим станом кишкової мікрофлори. Саме вона впливає на величезну кількість внутрішніх процесів, в тому числі і на збереження найбільш прийнятної для людини ваги. Іншим поясненням може служити юний вік і активний спосіб життя.

Спеціаліст пояснює, що підтримувати фігуру з віком можуть тільки ті представниці прекрасної статі, які будуть стежити за апетитом і доповнювати це регулярною фізичною активністю. Енергія, вироблена з їжі, що надійшла в організм, обов’язково повинна бути витрачена. Стрункість серед любителів добряче поїсти і багато полежати вкрай рідкісне явище.

Іншим поясненням постійної стрункості при хорошому апетиті можуть бути хвороби при яких нестача ваги буде одним із симптомів. Туберкульоз, тиреотоксикоз, гельмінтоз та різні інфекції.

За словами ендокринолога, зайва худоба виявляється не менш шкідливою, ніж повсюдно озвучувати зайву вагу. Брак ваги відбивається в першу чергу на імунітеіт, послаблюючи його і приводячи в занепад. Також це може загрожувати опущеними внутрішніми органами, гіпотонією, порушенням рівня гормонів і т.д. Коли вага стрімко зменшується, важливо якомога швидше звернутися до медичної установи, не залишаючи цей момент без уваги.

Спеціаліст рекомендує дотримуватися таких правил для підтримки стрункості:

  • Пити не менше 1,5 літра води протягом дня;
  • Вести активний спосіб життя;
  • Регулярно займатися будь-яким видом спорту;
  • Харчуватися дрібно, невеликими порціями і часто;
  • Повноцінно висипатися.
Поділись


Новини партнерів