Медики розповіли про небезпеку фруктових соків

Вважається, що свіжовичавлені соки є кращим напоєм для схуднення і отримання всіх вітамінів, але це абсолютно не так. Дієтологи розвінчали всі міфи про фруктові напої. За їхніми словами, багато прихильників здорового способу життя чомусь вважають, що небезпеку для здоров’я представляють тільки магазинні соки.

Насправді, свіжовичавлений сік з фруктів містить не менше цукру, ніж магазинний, єдина його користь полягає в відсутності консервантів. Дієтологи стверджують, що сік з фруктів менш корисний, ніж цілий свіжий фрукт. У свіжовичавленому соку міститься набагато менше клітковини і вітамінів, ніж в цілому фрукті. Особливо небезпечним сік з фруктів стане в тому випадку, якщо пити його натще. Організм отримує максимальну дозу цукру, через що різко підвищується рівень глюкози в крові.

До того ж, фруктоза шкодить емалі зубів і порушує роботу шлунково-кишкового тракту. Більше того, фруктові соки абсолютно не підходять для дієти. В одній склянці соку з солодких фруктів може міститися чверть денної норми калорій. Крім того, організм не може впоратися з переробкою величезної кількості фруктози, що в підсумку може обернутися розвитком цукрового діабету.

Поділись


Новини партнерів