Дзвін у вухах може бути симптомом відразу декількох хвороб

Якщо говорити медичною мовою, то всім нам відомий дзвін у вухах називається тинітусом. Найчастіше займається його діагностикою лікар-отоларинголог, тому що викликають дзвін у вухах в основному саме ЛОР-патології. Але є і причини, які знаходяться вже в відомстві невролога.

Тинітус може виникнути через запалення слухового нерва, а також ураження центрів слуху в корі мозку, а також через наявність новоутворень: як злоякісних, так і звичайних кіст, – пояснив лікар-невролог Артемій Єрохін.

За словами лікаря, також дзвін у вухах може свідчити про запальний процес скронево-нижньощелепного суглоба, атеросклеротичних змін судин, а також проблеми в шийному відділі хребта і цукровий діабет.

Примітно, що тинітус може проявлятися після вживання певних таблеток.

– Деякі лікарські препарати при тривалому прийомі можуть давати в якості побічного ефекту дзвін у вухах. Якщо ви помітили такі проблеми, обов’язково повідомте про це свого лікаря, – додав невролог.

Лікар також дав поради, що потрібно зробити в першу чергу, якщо все частіше став турбувати шум у вухах.

– Виміряйте артеріальний тиск. Часто скачки вниз або вгору супроводжуються тинітусом, – пояснив фахівець. – Якщо виявите, що тиск в стабільному стані, то варто піти спочатку до ЛОРа, а потім до невролога. Обов’язково обстежтеся!

Поділись


Новини партнерів