Вчені: надмірне споживання солі може викликати закреп

Споживання солі в світі зростає з кожним днем. У середньому дорослій людині потрібно з’їдати не більше 2,3 мг натрію в день, одного з основних компонентів кухонної солі. Вживання занадто великої її кількості може викликати безліч проблем зі здоров’ям, деякі з яких, скоріше, просто дратують, а інші можуть бути небезпечними для життя.

Зневоднення

Якщо минулого вечора ви ласували чіпсами, запиваючи їх пивом, будьте готові до зневоднення на наступний ранок. Якщо ви їсте занадто багато солі, тіло починає витягувати воду з клітин, в результаті чого і виникає зневоднення. Відчуття спраги, нудоти або спазмів може бути результатом надмірної кількості солоної їжі в раціоні, тому не забувайте пити багато води протягом дня.

Закрепи

Коли організм зневоднений через надмірну кількість солі в раціоні, він висмоктує воду з кишечника, щоб компенсувати надлишок солі в кровотоці. Це може знизити вміст води в стільці, викликаючи запор. Обов’язково їжте багато продуктів з високим вмістом клітковини і пийте багато води, щоб вимити натрій!

Здуття живота

Закреп супроводжується здуттям живота, проте останній стан може зустрічатися на більш регулярній основі, якщо ви переборщуєте з сіллю.

Поділись


Новини партнерів