Лікарі перерахували популярні причини мігрені

Мігрень – досить поширений стан, який помітно погіршує якість життя. Багато людей щосили намагаються знайти правильне лікування, проте часом напад зупинити дуже складно. Головним завданням учених на даний момент є пошук початкової точки, з якої запускається хворобливий цикл. Визначення тригерів, того, що викликає приступ, може допомогти контролювати частоту головного болю.

Стрес і тривога

Стрес – тригер номер один для мігрені, розповідає доктор Даніель Вілхур, доцент кафедри неврології Медичної школи Університету Колорадо в Аврорі.

Вона вказує на минулі дослідження в журналі Headache. З 200 нових пацієнтів з мігренню 91 відсоток заявив, що у них був принаймні один тригер мігрені, і найбільш часто (59 відсотків респондентів) повідомляли про емоційний стрес.

Більш того, люди, які страждають хронічною мігренню, часто мають більш високий рівень сприйманого стресу, ніж люди без діагнозу, як показало дослідження, опубліковане в The Journal of Headache and Pain.

Погода

За словами доктора Мерле Даймонда, президента і директора Клініки головного болю Даймонда в Чикаго, зміна атмосферного тиску, а також температури на вулиці, як відомо, викликають у деяких людей мігрень.

Рівні вологості і забруднення також можуть провокувати приступ, йдеться в дослідженні, опублікованому в Environment International.

Кофеїн

Надмірне вживання кофеїну (незалежно від напою) може провокувати мігрень. Однак, невелика кількість кави на початку нападу може прискорити її завершення.

«Мігрень має цікавий зв’язок з кофеїном. Невелика його кількість корисна, а рясна – руйнівна», – розповідає доктор Вілхур.

Вона радить своїм пацієнтам з мігренню пити до 250 мл кави в день. І краще робити це в першій половині дня, щоб уникнути негативного впливу на сон.

Поділись


Новини партнерів