П’ять загадкових симптомів ревматоїдного артриту

Ревматоїдний артрит викликаний проблемою імунної системи і вражає суглоби, хрящі й кістки. Вилікувати цей тип артриту не можна, але можна уповільнити перебіг хвороби і полегшити його. У цій статті ми розповімо про п’ять симптомів РА.

Слабка лихоманка

Коли у людини виникає захворювання, організм починає слабшати. Тому з’являється відчуття нездужання і лихоманки. Температура може бути злегка підвищена.

Втрата ваги

Безпричинна втрата ваги повинна насторожити в будь-якому випадку, так як є симптомом різних захворювань. У разі РА, це непрямий ефект запалення. Коли людина відчуває слабкість і лихоманку, це може привести до втрати апетиту, і в результаті до втрати ваги.

Скутість суглобів

Постійна скутість і біль в суглобах може бути ранньою ознакою ревматоїдного артриту. Скутість може виникнути в одному або двох невеликих суглобах, найчастіше в пальцях. Ранкова скутість – характерна скарга пацієнтів.

Відчуття тепла

Якщо ви помітили, відчуття тепла в районі суглобів, варто задуматися. Це може бути ранньою ознакою РА. Пізніше запалення почне викликати почервоніння шкіри над ними.

Суглоби пошкоджуються по обидва боки

У людей з таким видом артриту симптоми з’являються в обох сторонах тіла, тобто суглоби болять синхронно.

Поділись


Новини партнерів