Симптоми артриту: два ключових моменти, щоб оперативно відвідати лікаря

Деякі типи артриту вимагають оперативних дій у вигляді відвідування лікаря і початку терапії, про це говорять певні симптоми.

Артрит має різні типи, ушкоджує суглоби, що змушує їх хворіти і запалюватися. Найбільш поширеним є остеоартрит, що викликає дуже сильні больові відчуття. При цьому захворюванні відбувається руйнування захисного хряща всередині суглоба – з часом це все більше сковує і ускладнює рух, робить їх хворобливими. Найбільш часто остеоартритом уражаються суглоби рук, колін, стегон, попереку, шиї. Люди з цим типом артриту на 30% відсотків частіше падають, а ризик переломів для них підвищується на 20%.

Симптоми. Даний тип артриту може проявлятися слуховим симптомом – людина може чути «клацання або тріск» при згинанні суглоба, розповіли фахівці Фонду артриту (Arthritis Foundation).

Також може виникнути нестабільність суглоба, через яку, наприклад, починає раптово згинатися коліно.

У міру прогресування захворювання кістки можуть тверднути, змінювати форму, оскільки на хрящах з’являються нерівні краї і тріщини.

Коли необхідно відвідати лікаря. Артрит здатний привести до незворотного ушкодження суглобів, ось чому важливо своєчасно діагностувати проблему і робити необхідні заходи з надання допомоги своєму організму. Представники фонду підкреслили, що «деякі типи артриту вимагають оперативної медичної допомоги», і назвали дві основні речі, які говорять про необхідність якомога швидше відвідати лікаря.

Зокрема, насторожувати мають такі симптоми:

  • Біль, набряк або скутість в одному або декількох суглобах.
  • Червоні суглоби, що температурать на дотик.
  • Хворобливість або жорсткість, що відчуваються одночасно.
  • Проблеми з рухом суглобів, труднощі з виконанням повсякденних справ.

Якщо дані симптоми виникли і зберігаються протягом трьох або більше днів, необхідно звернутися до лікаря – це перший ключовий момент, який вимагає відвідати його оперативно.

Другий ключовий момент – коли якісь із перерахованих симптомів артриту кілька разів виникали протягом одного місяця.

Фахівці констатували, що найбільш часто ризик розвитку остеоартриту підвищують такі фактори, як середній і більш зрілий вік, травми, ожиріння.

Поділись


Новини партнерів