Дієта при артриті: горіхи і пасльонові овочі допомагають полегшити симптоми

Те, що людина їсть, сильно впливає на її здоров’я, але це набагато більше, ніж просто зовнішній вигляд. Вживання продуктів, що підсилюють запалення в організмі, може завдати серйозної шкоди, особливо якщо людина страждає артритом або остеоартритом. Що можна їсти, щоб полегшити симптоми артриту і потенційно знизити ризик захворювання?

Спочатку остеоартрит вражає гладку хрящову тканину, що вкриває суглоб. Це ускладнює рух,  що призводить до болю і скутості. Додавши в свій раціон більше соланіну і пасльонових овочів, можна зменшити симптоми артриту.

Певні продукти або харчові добавки не можуть вилікувати остеоартрит, але, за даними Фонду артриту, певні дієти можуть зменшити симптоми у людей.

Деякі продукти мають протизапальні властивості, які можуть допомогти зменшити симптоми, в той час як інші продукти можуть посилити їх. Збалансована і поживна дієта дасть організму все необхідне для запобігання подальшого пошкодження суглобів, що дуже важливо для людей з остеоартритом. Додавання в свій раціон більшої кількості соланіну і пасльонових овочів може допомогти полегшити симптоми артриту.

Горіхи

“Численні дослідження підтверджують роль горіхів в протизапальній дієті”, – сказав лікар Хосе М. Ордовас, директор з харчування та геноміки Дослідницького центру харчування людини Міністерства сільського господарства США при Університеті Тафтса. – “Одне дослідження показало, що за 15-річний період у чоловіків і жінок, які споживали найбільше горіхів, ризик смерті від запальних захворювань (наприклад, РА) був на 51 відсоток нижчий, ніж у тих, хто їв менше горіхів”.

Пасльонові овочі

За інформацією від Фонду артриту, пасльонові овочі, включаючи баклажани, помідори, червоний солодкий перець і картоплю, є потужним засобом боротьби з хворобами, який може похизуватися максимальним харчуванням при мінімальній кількості калорій.
“Деякі експерти вважають, що ці овочі містять потужну суміш поживних речовин, яка допомагає придушити біль при артриті”.

Поділись


Новини партнерів