Дієтолог Келлі Кеннеді назвала 5 кращих продуктів, які можна їсти кожного дня, щоб продовжити життя

На тривалість вашого життя впливає безліч факторів, таких як ваш вік, сімейна історія і навколишнє середовище, в якому ви живете. Але сьогодні не бракує досліджень, що підтверджують тісний зв’язок між дієтою і довголіттям. Лікар-дієтолог Келлі Кеннеді перераховує доступні продукти, які покращують наше здоров’я кожного дня.

Ось 5 поживних продуктів, які можна додати до свого раціону, щоб поліпшити загальний стан здоров’я і збільшити тривалість життя:

1. Хрестоцвіті овочі

Хрестоцвіті овочі: капуста, броколі та цвітна капуста, містять сульфорафан – хімічну речовину, яка може знизити ризик серцевих захворювань, захищаючи кровоносні судини від запалення.

“Ці овочі також допомагають виводити з організму токсини і інші потенційно шкідливі речовини. Крім того, багато досліджень показують, що овочі сімейства хрестоцвітих здатні пригнічувати ріст ракових клітин”, – говорить Кеннеді.

2. Листові зелені овочі

Листова зелень: шпинат, капуста і рукола, – одні із найкорисніших продуктів на планеті. Вони зазвичай містять менше 100 калорій на фунт, що робить їх ідеальними продуктами для схуднення і управління вагою. Антиоксиданти в листовій зелені допомагають захистити ваші клітини від запалення, яке пов’язують з серцевими захворюваннями – основною причиною смерті дорослих американців.

3. Горіхи

Волоські горіхи, мигдаль і фундук – чудові джерела хороших жирів, білка, клітковини і антиоксидантів.

“Вони є продуктами з низьким глікемічним індексом, а це означає, що вони викликають більш повільне і менше підвищення рівня цукру в крові. Ця характеристика робить їх важливим компонентом дієти проти діабету. Ненасичені жири в горіхах також можуть контролювати рівень холестерину”, – стверджує лікар.

4. Насіння

Насіння: Чіа, гарбузове та лляне насіння, багате клітковиною, білком і необхідними мінералами. Вони також містять велику кількість омега-3 жирних кислот, які допомагають знизити запалення; і лігнано, що володіють протираковими властивостями.

5. Гриби

Гриби – одне з небагатьох рослинних джерел вітаміну D. Ця важлива поживна речовина допомагає підтримувати здоров’я кісток. Це також зберігає ваш розум гострим, особливо з віком. І незалежно від того, чи їсте ви їх в сирому або приготованому вигляді, ви отримуєте здорову дозу антивікових властивостей з грибами.

Поділись


Новини партнерів