Здуття живота: 3 продукти, яких слід уникати, щоб зменшити хворобливі симптоми

Здуття живота виникає, коли шлунково-кишковий тракт наповнюється повітрям або газом. Більшість людей описують цей процес як відчуття переповнення, стиснення або здуття в животі. Шлунок також може бути роздутим, твердим і хворобливим, що часто може супроводжуватися болем. Щоб зменшити ці болючі і неприємні симптоми, уникайте цих трьох продуктів.

Боби і горох

Коли люди думають про продукти, що викликають здуття живота, на думку часто приходять горох і боби. Квасоля дуже корисна, однак, якщо травлення у людини не на належному рівні, це викличе сильне здуття живота через вміст цукру в бобах, який не засвоюється і, отже, в організмі виробляється додатковий газ, що викликає здуття живота.

Пшениця

Пшеничні продукти часто викликали суперечки про здоров’я через їх головну властивість – глютен. Однак, незважаючи на протиріччя, пшениця широко споживається, і багато хто вибирає бутерброд під час обідніх перерв.

Якщо у людини алергія на пшеницю або чутливість до глютену, виникне біль в животі, здуття і гази. Спробуйте варіант з хлібом без глютену або іншими видами зерна, щоб зменшити здуття живота.

Хрестоцвіті овочі

Хрестоцвіті овочі містять багато клітковини і ферментованих олігосахаридів, які у деяких людей можуть викликати здуття живота. Ферментуємі олігосахариди, дисахариди, моносахариди та поліоли є коротколанцюговими вуглеводами, які погано всмоктуються в тонкому кишечнику і схильні поглинати воду і ферменти в товстій кишці.

Процес ферментації в товстій кишці викликає здуття живота і часто може викликати хворобливі симптоми.

Способи зменшити здуття живота:

  • Намагайтеся не ковтати занадто багато повітря під час їжі.
  • Не розмовляйте і не їжте одночасно, краще сядьте і вживайте їжу повільно.
  • Сидіть прямо і не опускайтеся під час їжі.
  • Зменшіть кількість споживаних газованих напоїв.
  • Перестаньте жувати жуйку і жуйте із закритим ротом, щоб не вдихати зайве повітря.
Поділись


Новини партнерів