Дієтолог назвала продукти, які призводять до захворювань серця

Лікар-дієтолог Анжеліка Дюваль назвала продукти, що запускають захворювання серця і судин.

Лікар пояснила, що запобігти появі серцево-судинних захворювань можна ведучи здоровий спосіб життя і дотримуючись правил збалансованого харчування. Нездорове харчування – одна з найбільш провокуючих причин виникнення таких проблем. Наприклад, переважання сортів м’яса з підвищеною жирністю здатне збільшити ризик тромбозу і позбавити судини еластичності.

Лікар нагадала, що харчування незмінно відбивається на діяльності серця і судин, впливає на склад і властивості крові. Тривале некоректне харчування легко може привести до появи тромбів і подальшого розвитку, пов’язаних з цим проблем.

Одним з найбільш серйозних і небезпечних страв є смажене м’ясо. Спеціаліст повідомила, що людям, схильним до серцево-судинних захворювань або тим, хто вже має їх, необхідно відмовитися від червоного м’яса назовсім.

Вона підкреслила, що саме жирні білкові продукти, зокрема, шашлики, призводять до появи тромбів.

Поділись


Новини партнерів