Медики назвали продукти, які категорично не можна поєднувати з алкоголем

Рідко застілля обходиться без вживання спиртних напоїв, і навіть якщо людина випиває всього один келих вина, вона повинна розуміти, що деякі продукти з алкоголем просто не поєднуються. Медики розповіли, якими продуктами ні в якому разі не можна закушувати спиртні напої.

В першу чергу, з алкоголем абсолютно не поєднується шоколад. Якщо ви вибираєте для закуски цей десерт, для вас це може обернутися нападом панкреатиту. «Справа в тому, що під дією шоколаду починається відтік жовчі, яка проходить через підшлункову залозу і повинна потрапити в дванадцятипалу кишку. А алкоголь перекриває вихід жовчі, що і стає причиною нападу», – пояснили медики.

Крім того, вони не радять поєднувати алкоголь з шашликом. Жирне м’ясо дає величезне навантаження на організм, а якщо поєднувати його з алкоголем, то воно погано перетравлюється і блокує розщеплення спирту. Саме після вживання шашлику і розпивання спиртних напоїв на ранок буває найсильніше похмілля. А ще лікарі не радять закушувати алкоголь гострою їжею, оскільки вона уповільнює процес розщеплення спирту і фактично отруює печінку. Також фахівці не рекомендують закушувати спиртне грибами, помідорами, а також запивати алкоголь газованою водою і фруктовим соком.

Поділись


Новини партнерів