Експерти розповіли, чому потрібно обов’язково вживати болгарський перець

Болгарський перець являє собою універсальний продукт. Мало того, що його можна вживати окремо від усього, додати в салат або використовувати в якості декору. Є ще й інші причини, за якими медики наполегливо рекомендують вживати цей овоч. Так, болгарський перець наділений властивостями для збереження гостроти зору. Справа в тому, що він містить каротиноїдні з’єднання бета-каротин, лютеїн і зеаксантин, а також вітамін С. Вони, за даними Національного інституту очей США, корисні для здоров’я очей.

Наступна особливість солодкого перцю, причому незалежно від того, який колір ви виберете – це його низька калорійність, всього 31 ккал на середній розмір плода. Подібно здебільшого овочам, він складається з води і харчових волокон. Вживання низькокалорійних продуктів, таких як болгарський перець істотно допомагає в зниженні ваги.

Є люди, які уникають овочів сімейства пасльонових, таких як помідори, баклажани і перець, через страх погіршення симптомів артриту, але, за словами ревматологів клініки Клівленда, відсутні наукові докази, що підтверджують цей міф. А ось, перець, ймовірно, захищає хрящі й кістки завдяки великій кількості вітаміну С. Півчашки червоного болгарського перцю дає денну дозу рекомендованих 75 і 90 міліграмів вітаміну C для жінок і чоловіків, відповідно.

Поділись


Новини партнерів