Дієтолог: 2 яблука в день позбавлять вас від проблем з серцем і імунітетом

Дієтолог Келлі Кеннеді пояснює чому фраза «яблуко в день допомагає лікареві триматися подалі» може бути правдою.

«Всі яблука володіють корисними властивостями, хоча поживні речовини і вміст антиоксидантів будуть незначно відрізнятися від одного яблука до іншого – найкраще їсти те, що вам подобається», – каже Кеннеді.

Яблука можуть знизити високий рівень холестерину і тиск

Скуштуйте соковите яблуко, і ви зможете зберегти своє здоров’я.

Дослідження пов’язують споживання яблук зі зниженням ризику серцево-судинних захворювань, що може бути пов’язано з перевагами розчинної клітковини, що міститься в яблуках та понижує холестерин.

Більш високе споживання розчинного волокна було пов’язане зі зниженням ризику серцево – судинних захворювань. Дослідження показують, що регулярне вживання яблук (або груш) знижує ризик інсульту на 52%. Дослідження, опубліковане в лютому 2021 року в Американському журналі клінічного харчування, показало, що вживання двох яблук в день допомогло учасникам дослідження знизити рівень холестерину ЛПНЩ («поганий») і тригліцеридів.

Яблука можуть підтримувати здорову імунну систему

Яблука можуть бути важливим інструментом у вашому наборі засобів для підтримки імунітету. Дієта, наповнена розчинною клітковиною, допомогла перетворити імунні клітини, які були запальними, в протизапальні та імунні.

“Є підстави вважати, що яблука можуть зміцнити імунітет, почасти тому, що вони містять імуностимулюючий вітамін С”.

В огляді, опублікованому в журналі Nutrients, було виявлено, що вітамін C грає безліч ролей в допомогою функції імунної системи, наприклад, шляхом зміцнення епітеліального (типу тканини) бар’єру проти патогенів та захисту від окислювального стресу навколишнього середовища – забруднення навколишнього середовища, радіації.

Поділись


Новини партнерів